štvrtok 19. júla 2018

Dorka Magorka má ozajsky ozajskú kamošku


Autor: Abby Hanlon

Vydavateľstvo: Slovart

Rok vydania: 2016

Počet strán: 160

Žáner: príbeh pre deti

 
6+



„Ak zas budeš Dorka Magorka, nikto sa s tebou nebude kamošiť! “

Ak budeš sám sebou, a trochu iný ako tí ostatní, napríklad budeš mať veľkú fantáziu, vymýšľať si priateľov a príbehy, budeš jednoducho čudný a nikto, ale naozaj nikto sa s tebou nebude kamošiť.

Poznáte to? Také prirodzené v živote, že musíme byť za každých okolností normálni, lebo inak sme odsúdenci na samotu. A presne s tým sa potýkajú deti. Vstupujú do kolektívu prirodzené a svojské a ak vyčnievajú z radu, cítia sa neprijaté. Napríklad aj preto, že nemajú značkové oblečenie, ale tričko so smiešnym motívom.

Dorka Magorka je však neobyčajná Dorka, ktorá má svojich vymyslených priateľov a prežíva vymyslené dobrodružné príbehy. Jej súrodenci ju nechápu a myslia si, že niekto skutočný sa s ňou nebude priateliť. V deň, keď spomenie priateľku zo školy, neveria jej a smejú sa. Postupne aj Dorka prestáva veriť, že existuje. Je to možné, aby Dorka Magorka mala priateľku? Skutočnú? 

Toto veselé bezzubé dievčatko sa mi veľmi páčilo, je dôkazom toho, že svet fantázie je neobmedzený a ešte nie je stratený. Na knihu som naďabila náhodou v knižnici a teším sa, že vyhľadám aj jej prvý diel. Tak som mala predsa začať, že? 😀😀😀

MOJE HODNOTENIE  ★★★★★

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára