štvrtok 11. januára 2018

1222 metrov nad morom



Autor: Anne Holtová

Vydavateľstvo: Ikar

Rok vydania: 2013

Počet strán: 312

Žáner:  krimi



„Podľa výkrikov, ktoré zaznievali z vlaku prvé minúty po nešťastí, sa mohlo zdať, že ide o obrovskú katastrofu. “

Snehová búrka, chlad, plačúci a zranení. Odrazu v zajatí snehu a ľadu, bez možnosti dostať sa z tohto väzenia. Odkázaní na zlepšenie počasia a príchod záchranárov. Najhoršia víchrica za posledných sto rokov.

Uprostred snehového šialenstva sa ocitajú skupiny rôznych ľudí a je len otázkou času kedy nastane niečo nezvratné, tragické. Smrť farára Cata Hammera odštartuje sled udalostí, ktoré je len ťažké ustáť. Noc je strašiakom, pretože prináša novú mŕtvolu. Otázka: Kto je ďalší?, visí vo vzduchu. 
Hanne Wilhelmsenová, bývala policajná vyšetrovateľka, sa dostáva do neľahkej úlohy. Nájsť vraha, bez využitia moderných policajných techník, dôkazových materiálov, postupovať len vďaka svojmu úsudku a pozorovacej schopnosti a na dôvažok, problémom je neznáma, utajená skupina, o ktorej nikto nič nevie. Je vrah medzi nimi a môže sa im vysmievať do tváre, alebo je schovaný v uzavretej časti hotela?

Severské krimi predstavuje silnú značku. Predstavuje napätie, chlad, krv a brilantné vyšetrovanie plné nečakaného. Žiaľ o tejto knihe sa to nedá povedať. Je možné, že autorka si zvolila spisovateľský štýl ako mala Agatha Christie, ale chýbalo jej to čaro. Je to veľká škoda, lebo námet ponúka nemalé možnosti pre jedinečný román, ten typ, od ktorého sa neviete odtrhnúť a netúžite ísť ani spať. U mňa sa opak stal skutočnosťou a oči mi často zatváral veľmi rýchlo. Hanne je typom ženy, ktorá prináša o sebe neužitočné informácie a strnulo sa vyhýba nadväzovaniu akýchkoľvek priateľských vzťahov. Dej to len spomaľuje a nepridáva mu na sľubovanej brilantnosti. 

Kniha je pre mňa sklamaním.


MOJE HODNOTENIE 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára